Peter1_1920x770-1920x730

Peter Lundgren, Produktionstekniker

SunPine – en bra arbetsgivare på alla sätt!

Det märks att arbetsmiljön har varit prioriterad sedan starten, förklarar SunPines produktionstekniker Peter Lundgren.
– Vi får utrymme att vara dem vi är, säger han.

I snart tio år har Peter Lundgren arbetat som produktionstekniker på SunPine – ett jobb han trivs väldigt bra med.

Beskriv vad du gör som produktionstekniker på SunPine.
– I huvudsak jobbar jag, som produktionstekniker på SunPine, med att förebygga så det inte uppstår något problem i våra processer. Att vara lite före, helt enkelt, säger Peter Lundgren.

Vad är det med jobbet på SunPine som motiverar dig?
– Företaget är i ständig förändring. Vi utvecklas hela tiden, nu ska vi till exempel bygga ut. Det är intressant! Sedan får jag vara delaktig i mycket, utöver mitt arbete som processoperatör. Jag är med på andra arbeten också.

Hur skulle du beskriva din arbetsmiljö?
– Den är bra, tycker jag. Det är bra kamratskap mellan oss som jobbar här. Rent fysiskt, ute i fabriken, så är det hög säkerhet som gäller överallt. Det känns tryggt och bra.

Hur är stämningen mellan kollegorna?
– Stämningen är bra! Den är lekfull när det går. Framför allt så respekterar vi varandra. Vi får utrymme att vara dem vi är. Arbetsmiljön har byggts upp under lång tid. Målet har alltid varit att det ska vara en bra arbetsmiljö på alla sätt. Det har ju tagit ett tag att jobba sig dit, men vi har kommit väldigt långt – och vi förbättrar oss hela tiden.

Om du träffar någon som är nyfiken att börja jobba på SunPine och frågar dig hur det är, vad skulle du svara då?
– Att det är en bra arbetsplats att jobba på. Arbetskamraterna och arbetsmiljön är bra, jobbet är intressant och roligt. Jag trivs ju med att jobba skift också. Det är en bra arbetsgivare på alla sätt, säger Peter Lundgren.