Pierre3_1920x770-1920x730

Pierre Le Meur,

Fransmannen om sitt nya jobb på SunPine

Från Paris till Piteå. Fransmannen Pierre Le Meur har bott i Piteå i fyra år, men är ny på SunPine – och han stortrivs redan.
Det är en annan mentalitet här. Jag uppskattar verkligen det, säger han.

Han är ett av SunPines nyförvärv. I knappt två månader har Pierre Le Meur arbetat som laborant på företaget, och han har redan en bra känsla för sin nya arbetsplats.
– Det känns väldigt bra. Det är ett modernt och innovativt bolag. Företaget siktar på framtiden och tänker på miljön, och det är en skön känsla, säger Pierre Le Meur.

Berätta lite om ditt jobb SunPine.
– Det är lite komplicerat. Men förenklat så analyserar jag olika ämnen och tar fram resultat för att vår verksamhet och produktion ska vara så kvalitetssäkrad som möjligt. Det är mycket intressant, och jag har en del ansvar, säger han.

Vad är det med jobbet på SunPine som motiverar dig?
– Analysen. Det är alltid någonting nytt att lära sig, och det är en skön känsla. Man känner sig levande.

Hur skulle du beskriva din arbetsmiljö?
– Den är bra. Jag känner mig trygg. Alla avdelningar har väl etablerade rutiner och kontroller och arbetar ständigt med förbättringar. Det pågår alltid en riskbedömning för att det inte ska ske några arbetsolyckor eller miljöolyckor. Det är inte en arbetsgivare som struntar i säkerheten. De är engagerade och vill att alla personalen ska trivas på arbetsplatsen, och det känns verkligen i luften.

Och kollegorna, hur är stämningen?
– Väldigt enkel, det finns ingen gräns mellan högt uppsatta chefer och de som arbetar i produktionen. Och jag är fortfarande inte van vid det. I Frankrike är det annorlunda. Vi skulle till exempel aldrig säga ”du” till en vd. Det är en gammaldags typ av respekt som är lite överdriven. Därför är väldigt skönt här, behöver jag fråga vår vd Magnus om något så går det bra. Det är en annan mentalitet här och i Sverige generellt, och det är något som jag uppskattar mycket.

Om någon är nyfiken att börja jobba på SunPine och frågar dig hur det är här, vad skulle du svara då?
– Jag skulle säga: gör det, du blir inte besviken! Det är inte jobbigt att åka till jobbet på morgonen, snarare tvärtom, säger Pierre Le Meur.