David_Öquist_01-min

May 11, 2020

Aktuellt

Vi har en ny kollega. Han heter David.

Vi var nyfikna så vi passade på att ställa några frågor om Davids tankar kring den nya positionen.

Hej David, vem är du?

– Jag är ny VD här sedan några veckor. Innan dess var jag VD på Pireva AB. Genom åren har jag haft ett antal olika roller inom både marknad och HR vid ganska så vitt spridda verksamheter. Som person försöker jag alltid vara glad och positiv och brinner för tydlighet och vi-känsla.

Hur känns det att vara här?

– Det känns jätteroligt. Stolthet är nog det ord som bäst beskriver min känsla.

Kan du beskriva din första tid här hos oss?

– I och med Covid-19 har vi fått göra saker på ett litet annat sätt än det var tänkt. För mig är det viktigt att lära känna mina nya medarbetare och få lära mig verksamheten på nära håll. Arbetet har påbörjats med arbetsplatsträffar som delats in i små grupper för de som befinner sig på jobbet samt digitalt för de som arbetar hemifrån.

Var kommer fokus att vara till en början?

– Under året kommer vår fabriksutbyggnad att vara i fokus. Samtidigt ska vi skapa förutsättningar för att kunna skala upp verksamheten ytterligare, både i stort och smått. Det innebär arbete med allt från hur vi sköter ordning och reda till hur vi skapar samsyn om vad som är viktigt för framtiden.

Vad drivs du av?

– Jag drivs av att få se människor växa. Om vi utgår från oss som medarbetare så når vi oftast lite längre som bolag. En av mina styrkor är att jag är analytisk och rak med ganska små gråzoner.

Ps. För er som vill veta mer om David privat så kan vi skvallra om att han bor i ett vitt hus med sin fru Maria och deras två barn. Ställen där man kan stöta på honom är i fjällen eller ute på sjön. Om ni vill veta mer så följ med honom och oss här i vår resa framåt.