April 7, 2022

Aktuellt

Till minne av vår vän och grundare Lars Stigsson

Lars Stigsson var en småländsk kemiingenjör, visionär och en stor entreprenör som lade grunden till många framgångsrika idéer och bolag. SunPine är ett av dessa.

Han beskrev själv historien om SunPine så här:

”Vi såg intresset och industri växa fram. Många biodieselfabriker byggdes ute på kontinenten, baserat på växtoljor som rapsolja och solrosolja. Jag kände att det fanns en konflikt inbyggd här, dels eftersom oljorna användes som matråvara, dels eftersom produktionen upptog odlingsbar mark. ”The rich man is running on the poor man´s food ”; var min känsla.

Så genom en idé, en perfekt bränslemolekyl och samspelet mellan människor fick Lars se sin idé bli en framgångssaga.

”Du sätter en snöboll i rullning. Längs vägen upptäcker du plötsligt hur stor snöbollen har blivit, och då är den omöjlig att stoppa. Då är det förbi ”point of no return” och då gäller det att köra på. Men med inspiration, glädje och rätt människor så löser du allt ”

2018 klev Lars av som delägare av SunPine:

”Jag kommer alltid att ha ett stort hjärta i SunPine och jag alltid att vara förknippad med SunPine på något sätt. Det är jag oerhört stolt över”

Vi kommer minnas Lars oskuldsfulla entusiasm, driv, glädje och engagemang med värme.

Till Lars familj:

Vi är stolta och tacksamma för lånet av Lars och hans historia i SunPine. Vi vill hedra Lars genom att skänka en gåva till Cancerfonden. Ett viktigt forskningsområde för den här och framtida generationer.