PiteElit damer

December 27, 2021

Pressmeddelande

SunPine fortsätter välja damerna – stolt sponsor till Pite Elit

Piteå IF dam, Luleå Hockey/MSSK – och Pite Elit. SunPine har länge gjort det medvetna valet att sponsra damer på elitnivå. Nu kliver de även in som en stor sponsor för de glödheta skiddamerna. 

Efter att ha haft ögonen på varandra en längre tid kliver SunPine nu in som en storsponsor för damerna i Pite Elit. Avtalet är en naturlig del av SunPines medvetna sponsringsstrategi där de sedan tidigare stöttar både Piteå IF dam och Luleå Hockey/MSSK.

– Det känns väldigt självklart och roligt att vi satsar på skiddamerna. De har en spännande tid framför sig och vi är gärna med på den resan, säger David Öquist, VD på SunPine.

Internationell uppmärksamhet

Redan 2018 väckte SunPine nationell uppmärksamhet när de valde att matcha UEFA:s Champions League-bidrag till damallsvenska fotbollslaget Piteå IF. Genom att gå in med 250 000 kronor ville de ge laget en chans att spela i Europas största turnering samtidigt som de uppmanade andra företag att sponsra medvetet.

Några år senare valde SunPine att skriva ett nytt avtal med Luleå Hockey/MSSK.

– Enda sättet att förbättra villkoren för damspelarna är att vi som kan ökar vår sponsring, sa Johan Torgerstad, HR-chef på SunPine, då.

SunPine har tidigare stöttat de unga skidtalangerna Lisa Eriksson, Olivia Alm och Sofia Henriksson – men tar nu alltså nästa kliv tillsammans med Pite Elit för att skapa lokala förutsättningar för fortsatt utveckling i hård konkurrens med världseliten.

– Vi är stolta över att kunna bidra till att damerna får bästa möjliga förutsättningar att utvecklas som längskidåkare. Vi är också imponerade av Pite Elits hållbara ledarskap vilket går hand i hand med våra tankar om framtidens hållbarhet, säger David Öquist, vd på SunPine.

För mer information kontakta

Lina Hörnemalm, kommunikationsansvarig
0911-23 28 00
Lina.hornemalm@sunpine.se

SunPine ett världsledande bioraffinaderi som ligger steget före, har siktet mot framtiden och hållbarhet som drivkraft. Med innovation och ny teknik utvinner vi framtidens hållbara produkter genom att tillvarata restprodukter från industrin.

SunPine ägs av Preem, Sveaskog, Södra och Lawter.