Bild-på-års-och-hållbarhetsredovisningen-e1624968600804

January 29, 2021

Pressmeddelande

SunPine satsar på ojämställd sponsring för en mer jämställd idrott

För att belysa ojämställda förhållanden inom hockeyn och bidra till att tjejer och killar ska ha samma förutsättningar att träna, väljer SunPine att sponsra tjejerna i MSSK Hockey.

– Inom ungdomshockey är det idag lättare att få istid om du heter Alfred jämfört med om du heter Lisa. Det vill vi ändra på, säger Lina Hörnemalm, kommunikationsansvarig på SunPine.

För få ishallar och träningstider

Ishockey är en populär sport bland barn och unga i Sverige, och Piteå är inget undantag. Idag är därför konkurrensen om ishallarna stor.

– Det finns inte tillräckligt med ishallar och därmed inte tillräckligt med tider för att både kill- och tjejhockeyn ska få tillgång till rimliga träningstider. Det gör att vissa lag nedprioriteras eller får träna konstiga tider på dygnet, säger Lina och fortsätter: – Då konkurrensen om istider är hård tenderar tjejerna att komma i andra hand.

Pengarna till MSSK Hockey istället för till årsredovisningen

Varje år tar SunPine fram en årsredovisning, ett stort och viktigt projekt för företaget. I år valde de att göra den så enkel som möjligt för att istället lägga pengarna på MSSK Hockey.

– I stället för att lägga pengar på att göra en snyggt designad års- och hållbarhetsredovisning har vi i år valt att lägga pengarna på något mycket viktigare – tjejerna i MSSK Hockey, säger Lina.

“Vi vill skapa lika möjligheter för alla”

Med sin medvetet ojämställda sponsring hoppas SunPine på att kunna skapa mer jämställda förutsättningar för tjejer inom hockeyn.

– Lagidrotten är jätteviktig, den lär oss att samarbeta och jobba mot gemensamma mål. Därför vill vi stötta alla framtidens talanger genom att belysa de här frågorna och skapa jämställda förutsättningar och lika möjligheter för alla att förverkliga sina drömmar, säger Lina.