David_Öquist_01-min

February 14, 2020

Pressmeddelande

David Öquist klar som vd för SunPine

SunPine har klart med ny vd. David Öquist som i dag är vd för Pireva i Piteå tillträder uppdraget i maj.
– Det är faktiskt lite som en dröm att få komma till SunPine.

David Öquist är i dag vd för Pireva, Piteå Renhållning & Vatten AB, men tillträder i maj som ny vd för SunPine.

Viveka Beckeman, styrelseordförande i SunPine och Sveaskogs chefsjurist:
– Jag har nöjet att meddela att vi nu har anställt en ny vd. Vår nya vd heter David Öquist och kommer senast från en position som vd för Pireva AB. Dessförinnan har han arbetet som chief commercial officer på Wibax och innan det på Sandvik i olika roller.
– Vi har haft en mycket gedigen rekryteringsprocess med många väldigt bra kandidater. Vi känner oss övertygade om att David kommer att passa mycket bra på Sunpine. David kommer att börja i maj.

David Öquist om sitt nya uppdrag som vd för SunPine:
– Jag har följt SunPine genom åren och tycker att det är ett fantastiskt bolag. Miljöfrågan är helt central och det bidrag man levererar till samhället är stort. Det är faktiskt lite som en dröm att få komma till SunPine.
– Min utmaning är väl i första skedet att ta oss igenom expansionen som nu sker. Därefter att fortsätta att skapa förutsättningar för att kunna skala upp verksamheten ytterligare. Att få både personalen och bolaget att växa.

Peter Drugge, tf vd fram till att David Öquist tillträder:
– Vi är inne i ett intensivt år med den nya fabriksexpansionen. Vi har också ett flertal viktiga investeringar i befintlig anläggning, samt rekrytering och introduktion av nya medarbetare.
– Detta medför ju givetvis att vi ska fortsatt jobba strukturerat och energiskt.  Därmed kan David på ett smidigt sätt introduceras i sin nya VD-roll på detta fina företag Sunpine AB.