Sunpine Stäng

SunPine ny sponsor till Luleå Basket

Pressmeddelande |2018-09-24

SunPine sponsrar Allis Nyström i Luleå Basket. Ytterligare ett engagemang för att stötta damidrotten i Sverige:
Allis Nyström är en lokal talang som förädlats till en stjärna, det känns bra att vi kan stötta henne och dambasketen.

Världsledande bioraffinaderiet SunPine har som tydlig sponsringsstrategi att verka för en mer jämställd idrott och jobbar därför med att stärka grundförutsättningarna för såväl damidrottens elitlag som enskilda tjejjer och arrangemang.

Magnus Edin, vd, SunPine:
”För oss är hållbarhet många saker, inte bara ett ständigt förbättrat miljöarbete, utan även ett socialt ansvarstagande. Här har vi sedan länge engagerat oss för att stärka damidrotten i Norrbotten. Vi vill verka för en mer jämställd verklighet för de tjejer som vill satsa på sin idrott.”

SunPine är bland annat sponsor till damallsvenska fotbollslaget Piteå IF och SDHL:s svenska mästare Luleå Hockey Munksund SSK.

Nu kliver företaget in som sponsor även till Luleå Basket och det som spelarsponsor till Allis Nyström:
”Hon är en stark förebild för unga tjejer i länet och en egen produkt som gått hela vägen. Det känns bra att ge henne det här stödet och även ge Luleå Basket vårt support”, säger Edin och tillägger: ”SunPine är i sig själv en förädling av en lokal råvara till en världsledande produkt, vår unika talldiesel som via Preem blir Sveriges enda Svanen-märkta diesel, så det knyter an till oss på ett bra sätt.”

Allis Nyström, Luleå Basket:
”Det känns häftigt. Jag hade inte koll på SunPine innan, nu när jag vet mer känns det himla bra att ha just Sunpine som spelarsponsor. Just för att ni som bolag står för det ni gör och producerar en produkt som gör världen bättre.”

Högupplösta bilder:


SunPines sponsoråtaganden:

Piteå IF, i damallsvenskan i fotboll.
Luleå Hockey Munksund SSK, i damhockeyligan SDHL.
Allis Nyström, Luleå Basket, i dambasketligan.
Infjärdens SK:s damlag i fotboll.
Anna Magnusson, skidskytte.
Sofia Henriksson, längdskidor.


Om SunPine:

SunPine är världsledande vad gäller framställning av andra generationens förnyelsebara drivmedel. Råvaran är en restprodukt från pappers- och massatillverkning. Råtalldiesel från SunPine blandas in i Preems produkt Evolution Diesel. SunPine tillverkar 100 miljoner liter talldiesel per år som reducerar 250 000 ton koldioxid, vilket motsvarar utsläppen från 157 672 dieselbilar. SunPine omsätter 1,2 miljarder SEK. SunPine ägs av Kiram, Preem, Sveaskog, Södra och Lawter.