Sunpine Stäng

SunPine bygger nytt kontor och lab

Pressmeddelande |2018-05-25

I april kom nyheten om investeringen på 250 miljoner i en ny andra fabrik. Nu byggs även kontorsfastigheten ut för att ta höjd för ett större SunPine.
– Piteå Näringslivsfastigheter bygger en helt ny våning till åt oss, och en expansion även in mot fabriken, berättar Magnus Edin, vd, SunPine.

Nybyggnationen genomförs i samarbete med Piteå Näringslivsfastigheter AB, PNF, och kommer enligt plan starta i augusti i år. Projektet är en ordentlig expansion som följer som ett naturligt delprojekt i SunPines expansiva framtidsplaner, där investeringen i att bygga en andra fabrik presenterades i april i år.

Magnus Edin, vd, SunPine:
– Vi är väldigt nöjda med samarbetet med PNF genom åren, så det är PNF som bygger och vi som hyr. Vi är redan trångbodda som det är, men vi har velat vänta in nyinvesteringen i nya fabriken och göra allt i samma omtag.

Nybyggnationen innebär ett helt nytt våningsplan med cirka 270 kvadratmeter kontor, 100 kvadratmeter konferensrum, 80 kvadratmeter våtutrymmen och en utökning av R&D-laboratorium från 100 kvadratmeter till 135. Totalt cirka 560 nya kvadrat.

David Wimander, vd, PNF:
– I juni planerar vi att gå ut med en förfrågan och vi hoppas kunna starta bygget i augusti. Det är kul för oss på PNF att få vara med och möjliggöra Sunpines expansion. Och att få befästa Haraholmen som som en stark utvecklingsplats för innovativ industri.

Inflyttning planeras till sommaren 2019.

För mer information:
Magnus Edin, vd, Sunpine: 070-320 24 69
David Wimander, vd, Piteå Näringslivsfastigheter AB: 0911-933 81

Ladda ner högupplösta bilder:

David Wimander, vd, PNF, och Magnus Edin, vd, SunPine

Visualisering: Monarken

Visualisering: Monarken