Sunpine Stäng

Sofia Henriksson får ny huvudsponsor

SunPine i Piteå kommer under säsongen 2015/2016 att bli huvudsponsor för elitskidåkaren Sofia Henriksson som tävlar för Piteå Elit. Sofia blir anställd av SunPine som ”ambassadör” för företaget men hennes huvuduppgift blir att fortsätta utvecklas som skidåkare på internationell toppnivå.

–          För SunPine innebär samarbetet med Sofia Henriksson att vi fortsätter på vår inslagna väg – att stödja damidrott i olika former. SunPine är sedan 2014 sponsor för Piteå IF:s allsvenska damfotbollslag och vi ger också bidrag till Tjej-joggen. Sofia är ung och lovande och har under det senaste året visat att man med målmedvetet arbete kan övervinna svårigheter. Hon är ett gott exempel på något som vi vill stödja, säger Magnus Edin, VD för SunPine.

Sofia Henriksson skrällde förra året genom att komma tvåa i säsongspremiären i Bruksvallarna. Därefter blev det två sensationella framgångar i världscupen genom en tolfteplats på 10 km klassiskt i Kuusamo och en niondeplats i Davos. Men i januari avbröts säsongen och tävlandet plötsligt på grund av Sofias ätstörningar.  Sofia har nu fått OK från skidlandslagets läkare och ingår i skidförbundets utvecklingslag för senioråkare.

–          Samarbetet med SunPine är oerhört värdefullt för mig. Det är ett heltidsjobb att vara skidåkare på elitnivå. Jag tränar mellan 700 och 800 timmar/år och behöver förstås ekonomiska villkor som gör att jag kan fullfölja min satsning på att etablera mig i världseliten för längdskidåkare. SunPine ger mig goda förutsättningar. Dessutom känns det bra att samarbeta med ett företag som sysslar med hållbar utveckling. SunPines råvara kommer från skogen som ju är min normala träningsmiljö, säger Sofia Henriksson.

Det normala när företag går in som sponsorer är att man kräver goda resultat av de idrottskvinnor man väljer att stödja. Men det har inte varit huvudsaken för SunPine i samarbetet med Sofia Henriksson.

–          Vårt huvudfokus kommer att vara att ge Sofia så goda förutsättningar att hon kan behålla den goda hälsa som hon har byggt upp under 2015. Om det också blir goda tävlingsresultat ska det ses som en bonus, avslutar Magnus Edin.

 

För mer info kontakta

Magnus Edin 070 320 24 69
Sofia Henriksson 070 6379228

Tillbaka till Nyheter

Andra nyheter

Sunpines Fördelar

Förnyelsebar – för varje fällt träd planteras två nya....

Gör ingen hungrig  – produceras inte av livsmedel.

Förstör inte åkermark – skogsmark förblir skogsmark.

Restprodukt – vi återvinner industriellt spill.

Minskar CO2 mest – minskar utsläppen med upp till 90 %.