Sunpine Stäng

Fin utmärkelse till Lagkamrat ”Ett projekt som ligger oss varmt om hjärtat”

Projektet Lagkamrat har utsetts till Årets samhällsprojekt.

Projektet Lagkamrat, med Sunpine som en av initiativtagarna, har utsetts till Årets samhällsprojekt.

– Vi vet att verksamheten i Lagkamrat är mycket uppskattad av alla parter här i Piteå, säger Magnus Edin, VD på Sunpine. Mycket roligt att projektet nu uppmärksammas även nationellt.
Projektet Lagkamrat bygger på ett samarbete mellan idrottsliv, näringsliv och samhälle och ger kvinnor bättre förutsättningar att idrotta på elitnivå samtidigt som den bidrar till ett rikare liv för äldre.
Övriga nominerade i klassen Årets samhällsprojekt var de kända projekten Ronjabollen (TRIS – Tjejers rätt i samhället) och Gräsroten (Svenska Spels ”återbäring” till idrottsföreningar).

Alla blir vinnare
I motiveringen står det bl a ”Projektet där alla blir vinnare”. Man syftar här på en krisande äldrevård som via Lagkamrat och sponsorer med socialt ansvar får en positiv kontakt med omvärlden. Andra vinnare är damfotbollsspelarna som får en vettig månadslön och avlastar föreningarna ekonomiskt. Sammantaget blir det vinster för samhället i stort.
-Vi väljer mycket noggrant vilka vi sponsrar och vilka initiativ som vi satsar på. Lagkamrat är ett projekt som ligger oss mycket varmt om hjärtat och där vi funnits med som en huvudsponsor redan från start.
Summeringen av Sportåret görs årligen av tidningen Sport & Affärer och här kan du läsa mer om vinnarna i övriga klasser.

Tillbaka till Nyheter

Andra nyheter

Sunpines Fördelar

Förnyelsebar – för varje fällt träd planteras två nya....

Gör ingen hungrig  – produceras inte av livsmedel.

Förstör inte åkermark – skogsmark förblir skogsmark.

Restprodukt – vi återvinner industriellt spill.

Minskar CO2 mest – minskar utsläppen med upp till 90 %.