Sunpine Stäng

Hon är projektledaren som vill göra världen lite bättre

16 mil fram och tillbaka, fram och tillbaka – bara för att jobba påSunPine.
– Jag hade inte pendlat från Skellefteå varje dag om jag inte hade trivts på jobbet, säger projektledaren Christina Svensson.

Hon är projektledaren som tänkte bli läkare för att hjälpa människor. Nu ligger i stället Christina Svenssons drivkraft i SunPines hållbarhetsarbete. För då får hon ju ändå vara med att göra världen lite bättre.

Berätta lite kort om vad du gör påSunPine.

– Mitt arbete är ganska brett, för projekt kan ju vara väldigt varierande. Men kortfattat så är det så att om vi behöver bygga om någonting i fabriken så håller jag eller någon av våra andra projektledare i trådarna. Det innefattar de flesta insatserna som till exempel bygg, programmering och el. På en dag så håller jag kanske ett projektmöte med projektgruppen, kollar av att vi ligger enligt tidsplan och tar fram en handlingsplan framåt. Det är mycket kommunikation med människor. Men jag är ju inte själv. Vi är ett team, och vi gör det tillsammans, säger Christina Svensson.

Vad är det i till arbete som motiverar dig?

– Jag pendlar ju från Skellefteå till Piteå varje dag, sedan fyra år tillbaka, och det hade jag ju inte gjort om jag inte trivdes med mitt jobb. Och drivkraften för mig är att det är en fabrik som har fokus på hållbarhet, det motiverar mig mycket. Att få vara med att utveckla ett sånt företag tycker jag är jättekul. Jag hade en tanke om att bli läkare, för att hjälpa människor väldigt konkret, men det här är lite samma tänk. Att försöka göra världen lite bättre, säger hon.

Hur är arbetsmiljön?

– Det är ju ett ganska nybyggt företag, så jag tycker att lokalerna är fina och jag gillar att SunPine är en liten firma. Det innebär korta beslutsvägar, och jag gillar att jobba i en sådan organisation.

Och stämningen mellan kollegorna, hur skulle du beskriva den?

– Det är väldigt personligt här, vi som jobbar här får en nära relation. Jag tycker vi har en engagerad personal, och det genomsyrar nog SunPine. Man ser nog att det arbetet man gör påverkar, och att varje person som jobbar här har en viktig del i organisationen. Vi kan lösa nästan allting tillsammans.

Om någon ville börja jobba påSunPine och frågade dig hur det var, vad skulle du svara då?

– Att det är ett hållbart företag som strävar efter att använda förnyelsebar energi. Alla har ett stort ansvar, och det är något man behöver ha med sig om man ska jobba här. Allting är inte är skrivet i sten, eftersom SunPine är ganska nystartat. Det finns alltså stort utrymme för att påverka, men ibland får man också driva utvecklingen själv, säger Christina Svensson.

< Tillbaka till Träffa oss