Andreas3_1920x770-1920x730

Andreas Bäckström

Production Technichian

A dynamic workplace. This is how production technician Andreas Bäckström describes SunPine.
- No days are the same, he says.

He likes problem solving and problems in the technical direction. For almost ten years, since 2009, production engineer Andreas Bäckström has been involved in developing SunPine.

Technology and solving problems motivates Andreas

Kan du berätta lite kort om vad det är du gör på SunPine.
Jag har en ganska bred roll. Jag jobbar mycket i projekt, jag är med i stopplaneringen och i den dagliga driften. Konkret så ger jag ofta teknisk input i våra projekt, svarar på frågor från driften och tar fram många lösningsförslag.

Vad är det med ditt jobb på SunPine som motiverar dig?
Att det är ett väldigt varierande jobb som ger bra möjlighet till utveckling. Jag får jobba med det jag tycker är roligt, och jag kan styra ganska mycket själv. Jag är ju väldigt tekniskt intresserad, så problemlösning och att vara delaktig i att utveckla fabriken vidare i olika projekt tycker jag är roligt och stimulerande.

Hur skulle du beskriva arbetsmiljön?
Just nu är det ganska mycket inomhus, sitter en del i möten. Men till och från är jag även ute i fabriken och jobbar lite mer hands on. Ibland blir det lite mycket stillasittande, men annars är det en bra arbetsmiljö.

Och stämningen mellan kollegorna, hur är den?
Vi har en bra sammanhållning överlag tycker jag. I produktionsledningsgruppen som jag tillhör har vi väldigt bra stämning och högt i tak.

Om någon var nyfiken att börja jobba på SunPine och frågade dig hur det var, vad skulle du säga då?
Att det är en väldigt dynamisk arbetsplats. Det händer väldigt mycket, man får vara delaktig i många investeringar och ta del av ny teknik. Ingen dag är den andre lik! Det är roligt.